Over Ab motoren

Ab motoren is een begrip in de Leidse regio. Meer dan 25 jaar geleden is de oprichter Ab Diseraad op het Levendaal in Leiden een kleine werkplaats begonnen. Vanuit liefde voor motoren kon iedereen er terecht voor onderhoud. Maar ook de liefhebbers van crossen en racen vonden hun weg naar Ab. In de jaren erna ontwikkelde Ab motoren zich steeds meer tot een middel groot motor bedrijf, waarbij naast onderhoud ook verkoop van motoren en kleding steeds belangrijker werd. Vanaf het Levendaal werd verhuisd naar de Zoeterwoudseweg in Leiden om vervolgens naar Leiderdorp te verhuizen.

Tot 1 maart 2021 was Ab motoren gevestigd op de Rietschans in Leiderdorp. Ruim een jaar daarvoor werd bekend dat Ab ernstig ziek was en dat hij niet lang meer te leven had. De wens van Ab is altijd geweest dat zijn bedrijf met de vaste groep medewerkers zou worden voortgezet. Monteur Gijs en vast gezicht Robert hebben met Ab afspraken gemaakt om de zaak voort te zetten. Een dag voor zijn overlijden, op 23 januari 2021, is de overname rond gekomen en is de toekomst van Ab motoren zeker gesteld.

Het overlijden van Ab heeft het team van Ab motoren zeer geraakt. Maar het heeft hen ook gemotiveerd om de nalatenschap van Ab voort te zetten en verder te verbeteren. Het team, bestaande uit Hans, Robert, Gijs, Thijmen en Erik, blijft zich inzetten om motorrijders uit de regio zo goed mogelijk op weg te helpen. Maar Ab zal nooit worden vergeten!

Robert

Monteur en eigenaar

Racefreak, gezicht achter de balie en 25 jaar ervaring bij Ab motoren.

Gijs

Monteur en eigenaar

De bouwer van speciale motoren, liefhebber van oude motoren.

Hans

Zeer ervaren monteur

Gespecialiseerd in elektro en veiligheid. Liefhebber van Amerikaanse auto’s.

Thijmen

Ervaren monteur en rookie

Sleutelaar in hart en nieren, Chopper liefhebber en Amsterdammer.

Erik

Nieuw gezicht

Samen met Gijs en Robert eigenaar. Ervaren ondernemer en motorliefhebber.